بین الملل تابناک: سیصد و هفتاد و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان روز یکشنبه گفت که کشورهای غربی آماده ارائه ضمانتهای امنیتی مشخص به اوکراین در پایان جنگ با روسیه هستند.
به گزارش سیانان، صدر اعظم آلمان در ادامه سخنانش گفت هنوز زمان ارائه این ضمانتها به اوکراین فرا نرسیده است.
شولتز اضافه کرد: «ضروری است پوتین درک کند که در جنگ خود در اوکراین پیروز نخواهد شد و باید نیروهایش را از این کشور خارج کند».
وی ادامه داد: «پیشنهادهای اوکراین نشان دهنده آن است که این کشور آماده صلح بوده اما رئیس جمهور روسیه باید تصمیمهایی را اتخاذ کند».
صدر اعظم آلمان اضافه کرد: «از نفت و گاز و زغال سنگ روسیه مستقل شدهایم و توانستیم اقدام به واردات گاز مایع بیشتری از غرب اروپا کنیم و بندرهای جدیدی نیز در سواحل شمالی خود ایجاد کردیم».
شولتز در ادامه تاکید کرد که کشورهای غربی باید به تولید تسلیحات اصلی که همواره و به طور دائم استفاده میشود، بپردازند و عملیات تعمیر و نگهداری آن را نیز انجام دهند.
«لازلو کوور» رئیس پارلمان مجارستان روز یکشنبه گفت که کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو حدود 60 میلیارد دلار تسلیحات کشنده به اوکراین ارسال کردهاند و همین موضوع آن را به بخشی از درگیری تبدیل کرده است.
وی که در جریان مصاحبهای این موضوع را مطرح میکرد، گفت: «اعضای ناتو و اتحادیه اروپا پیشتر اقدام به ارسال سلاح به اوکراین کرده و آن را به یکی از شرکت کنندگان در جنگ تبدیل کرده است و ارزش تسلیحات نظامی که ارسال شده حدود 60 میلیارد دلار برآورد شده است».
کوور اضافه کرد: «ارسال این حجم از تسلیحات توسط کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا به معنای مشارکت در جنگ بوده اگر چه این کشورها هنوز وارد درگیری نشدهاند».
«جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس از ازسال تانک و موشکهای ضد تانک به اوکراین خبر داد.
بر اساس گزارش الجزیره، کلورلی با اشاره به اینکه لندن تا پیروزی کامل از کییف حمایت خواهد کرد افزود: بریتانیا موشکهای ضد تانک و تعدادی از تانکهای اصلی عرصه نبرد را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.
پیش از این یک منبع انگلیسی در گفتوگو با شبکه اسکاینیوز گفته بود، انگلیس ممکن است حدود ۱۰ فروند تانک به اوکراین تحویل دهد. وی تاکید کرده بود، با آنکه این تعداد تانک به هیچ عنوان برای اثر گذاشتن بر روند جنگ کافی نیست اما ممکن است سایر کشورهای غربی را به انجام اقدام مشابه ترغیب کند.
خلبانان اوکراینی راهی آمریکا شدند
شبکه خبری سی ان ان به نقل از دو منبع آگاه از برنامه احتمالی آموزش خلبانهای اوکراینی در آمریکا افزود: هم اکنون دو خلبان اوکراینی در یک پایگاه نظامی در آمریکا حضور دارند و مهارتهای آنها در پروازهای شبیه سازی شده محک زده میشود تا زمان لازم برای آموزش آنها با هواپیماهای مختلف نظامی آمریکایی از جمله جنگندههای اف-۱۶ بررسی شود.
یک مقام نظامی آمریکایی به خبرنگارانی که همراه با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه سفر میکردند، از حضور خلبانان اوکراینی در توسان، آریزونا خبر داد و گفت: حضور خلبانان اوکراینی در مراسم آشنایی با مهارت پروازی، فعالیت عادی به عنوان بخشی از مذاکرات نظامی دوجانبه با اوکراین است.
وی گفت، آمریکا با این برنامه به خلبانان اوکراینی برای کارآمدی بیشتر آنها و افزایش توانمندی شان کمک میکند.
مقام نظامی مذکور مدعی شد، هیچ اطلاعات جدیدی درباره ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین یا برنامه فوری برای افزایش تعداد خلبانان اوکراینی در ایالات متحده وجود ندارد.
سی ان ان با اشاره به اینکه فعلا هیچ نشانهای مبنی بر این که آموزش پرواز خلبانان در حال انجام است وجود ندارد، نوشت: این گام نشان میدهد آمریکا کامل در را روی ارائه جنگندههای اف-۱۶ به کی یف نبسته است.
اوکراین، آمریکا را برای ارسال جتهای جنگنده تحت فشار قرار داده و مقامهای ارشد کی یف در روزهای اخیر تلاشهای خود را برای اعمال نفوذ بر مقامهای واشنگتن افزایش داده اند و وجود این هواپیماها را برای دفاع در مقابل حملات پهپادی و موشکی روسیه مهم میدانند.
با این حال فشار مقامهای اوکراینی از سوی آمریکا و متحدانش با تردید مواجه شده است؛ آنها میگویند ارسال این جتها کمکی نمیکند، زیرا به آموزش قابل توجهی نیاز دارند و روسیه سیستمهای ضد هوایی گستردهای دارد که میتواند به راحتی آنها را ساقط کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این که آیا ایالات متحده جنگندههای اف-۱۶ را به اوکراین ارائه میدهد، قاطعانه پاسخ منفی داد.
بایدن در مصاحبه با شبکهای بی سی نیوز در فوریه گذشته گفت: با وجود درخواستهای مکرر و علنی کی یف و افزایش فشار جمهوری خواهان کنگره، اوکراین اکنون به اف-۱۶ نیاز ندارد.
در اوایل جنگ اوکراین، آمریکا همچنین بر این باور بود که تامین جتهای جنگنده جدید اوکراین، باعث تشدید تنش بین ناتو و روسیه میشود.
مقام های آمریکایی و اروپایی پیشتر به سی ان گفته بودند، ارسال جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین در این شرایط غیرعملی است.
آلمان هفته گذشته تحویل جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین را کاملا رد کرد، در حالی که مقام های دولت انگلیس با تایید این موضوع مدعی شدند، اکنون ارسال جت های جنگنده به اوکراین امکانپذیر نیست.
رهبران هلند و لهستان نیز هنگامی که از آنها در مورد ارسال جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین پرسیده شد، تمایلی نشان ندادند.
کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا به تازگی، به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفته است که آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده های اف-۱۶ آمریکایی، ۱۸ماه طول میکشد و چنین استدلال کرد که آموزش خلبانان در این مدت بسیار هزینه بر خواهد بود.
وعده ترامپ برای پایان یک روزه جنگ اوکراین
دونالد ترامپ در کنفرانس کنش سیاسی محافظهکاران در مریلند گفت، جو بایدن، آمریکا را به سمت فراموشی سوق میدهد و وعده داد که در صورت بازگشت احتمالی به عرصه سیاست در سال ۲۰۲۴، از هدر دادن پول مالیاتدهندگان ایالات متحده در جنگهای خارجی «احمقانه» جلوگیری کند.
به گزارش آرتی، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در سخنرانی نزدیک به دو ساعته خود در گردهمایی سالانه محافظهکاران در استراحتگاه ملی گیلورد گفت: من تنها رئیسجمهوری در دههها بودم که جنگی نداشتم. اقتصاد پر رونق بود، هیچ مرگی وجود نداشت، هیچ شهر نابود شدهای که هرگز قابل بازسازی نباشد، وجود نداشت.
ماه گذشته، ترامپ وعده داد در صورت انتخاب دوباره، فوراً با مسکو و کییف تماس بگیرد و تاکید کرد که دقیقاً میداند برای توقف درگیری به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین، چه بگوید. او روز شنبه تکرار کرد: من میدانم چه باید بگویم. قبل از اینکه به دفتر بیضی برسم، جنگ فاجعه بار بین روسیه و اوکراین پایان خواهد یافت. من مشکل را به سرعت حل خواهم کرد؛ بیش از یک روز طول نخواهد کشید.
ترامپ بایدن را به دلیل هدر دادن میلیاردها دلار مالیات دهندگان آمریکایی به جای وادار کردن متحدان اروپایی واشنگتن به تامین مالی کییف مورد انتقاد قرار داد و گفت: آیا ناتو به اندازه ما دلار می گذارد؟ ما ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کردیم و آنها فقط کسری از آن را پرداخت کردند و میدانید، همه ما میخواهیم موفقیت را ببینیم، اما به دلیل موقعیت مکانی برای آنها بسیار مهمتر از ماست.
ترامپ اعلام کرد: ما هرگز به حزبی که میخواهد پول نامحدود بدهد، برای جنگیدن در جنگهای خارجی که جنگهای بیپایان و احمقانه هستند، برنمیگردیم.
ترامپ به آمریکاییها هشدار داد، با «خطرناکترین زمان در تاریخ کشورمان» روبه رو هستند. جو بایدن ما را به سمت فراموشی سوق میدهد، و مدعی شد که جهان به زودی وارد جنگ جهانی سوم خواهد شد، مگر اینکه «چیزی سریع اتفاق بیفتد.»
در ماههای اخیر، ترامپ بارها از ایالات متحده خواسته است که راه را برای مذاکره و حل و فصل صلح در اوکراین رهبری کند، در حالی که نحوه مدیریت بایدن در مناقشه را مورد انتقاد قرار داده است. وی همچنین وعده آمریکا برای ارسال تانکهای ام ۱ آبرامز به اوکراین را محکوم کرد و گفت که این اقدام میتواند منجر به جنگ هستهای شود، زیرا مسکو همچنان اصرار دارد، محمولههای تسلیحاتی، غرب را به یک طرف مستقیم در خصومتها تبدیل میکند.